Actueel

Bedrijfsrisicomanagement

Bedrijfsrisicomanagement: een hot item! Voor bestuurders die inzicht willen in de risico's binnen de organisatie en hier preventief op in willen spelen.

Lees verder

Risico indicatoren

De inspectie toetst zorgorganisaties op een aantal risicoindicatoren. Een belangrijk onderdeel is handhygiene.

Lees verder

HKZ naar PREZO

Perspekt stopt met het auditen voor het HKZ keurmerk en biedt de mogelijkheid over te stappen naar PREZO. Wij ondersteunen u bij een soepele overstap!

Lees verder

Veranderingen in regelgeving vragen om nieuw beleid.

Wij ondersteunen u bij het opstellen en invoeren hiervan.

Kwaliteitsmanagement

Wij zetten een kwaliteitssysteem voor u op of borgen het bestaande systeem.

Begeleiding naar certificatie

Binnen de afgesproken tijd begeleiden wij u naar een succesvolle certificering.

Safe bedrijfsrisicomanagement

Wij brengen uw bedrijfsrisico’s in kaart op het gebied van veilige zorg, veilig werken,  gebouw en bedrijfsvoering.

Onafhankelijke audits

Met onze onafhankelijke audits kunt u de kwaliteit van uw geleverde zorg of dienstverlening zichtbaar maken naar externe partijen. 

Interim projectmanagement

Tijdelijk een kwaliteitsmedewerker of projectmanager nodig? Bel ons.

Trainingen

Wij geven trainingen op maat over interne audits, het zorgleefplan, PREZO, HKZ, kwaliteitszorg en risicomanagement. 

Meer cliëntgericht en efficiënt werken?

Neem contact op

Joyce Lichteveld

In 1999 is Adviesbureau Alegra opgericht omdat wij zagen dat er behoefte was aan een bureau op het gebied van kwaliteitszorg dat naast het geven van advies ook de implementatie ondersteunde . Dit concept sloeg goed aan, en sinds die tijd hebben wij veel organisaties mogen helpen bij kwaliteitsmanagement en certificering. Onze klanten zijn tevreden en blijven vaak lang met ons verbonden. Mijn kracht is dat ik van management tot werkvloer dingen in beweging kan zetten op een prettige manier, maar wel op een manier waardoor het resultaat behaald wordt.

Wieneke van der Hoek

Het op een praktische wijze werken aan kwaliteit vind ik een grote uitdaging in  mijn werk. Dit doe ik door  kwaliteit onderdeel te laten zijn van de dagelijkse werkzaamheden.  Mijn ervaring is dat bewustwording, “ waarom doe je de dingen, zoals je ze doet” leidt tot betere kwaliteit.  Sinds 2006 word ik meerdere keren per jaar ingezet door de Stichting Perspekt als PREZO en HKZ auditor. De kennis en ervaring die ik hierbij opdoe, neem ik weer mee in mijn werk als adviseur. Mijn kracht is dat ik oog hebt voor detail en binnen korte tijd veel werk kan verzetten waardoor het resultaat behaald wordt.

Kwaliteit is geen toneel, het is een gewoonte ~ Aristoteles

Kwaliteitsmanagement is voor ons onlosmakelijk verbonden met organisatieontwikkeling. Wij helpen organisaties om zich verder te verbeteren en  te ontwikkelen op een  praktische en  betrokken wijze. Bij kwaliteitszorg telt het resultaat: tevreden klanten, medewerkers en stakeholders, het gaat niet over dikke protocollenboeken of het opvoeren van een toneelstuk om een certificaat te behalen.  Laat ons u helpen uw zorg en dienstverlening te verbeteren!